Hero Image

Akku

Hyvin toimiva akku on autosi sydän

Akku on välttämätön auton toiminnalle, sillä se antaa virtaa auton muille osille. Akku varastoi sähkövirtaa, jakaa sitä ja imee korkeat jännitteet vaurioiden ehkäisemiseksi. Se myös tuottaa moottorille käynnistysvirtaa.

Alhaiset elektrolyyttitasot ja latauspiirin toimintahäiriöt ovat akkuhäiriöiden yleisimpiä syitä. On tärkeää, että huollat akkuasi, jotta sinun ei tarvitse vaihtaa sitä turhan usein.Auton akut ovat herkkiä äärimmäisille lämpötiloille, joten niistä on pidettävä erityistä huolta helteiden tai kovien pakkasten aikaan.

Heikot ajovalot voivat myös lisätä silmiesi väsymistä ja heikentää näin reagointiaikojasi. Tehokkaat ja oikein toimivat valot ovatkin osa turvallista ajamista. Tähän kiinnitetään huomiota myös ajoneuvon katsastuksissa, joten kannattaa antaa First Stopin asiantuntijoiden puhdistaa ja huoltaa ajovalosi kuntoon.

Uusi akku First Stopista

Yleensä akku on vaihdettava jopa kolmen – neljän vuoden välein, sillä se menettää tehoaan ajan myötä. Akut voivat kestää enimmillään jopa kuusi vuotta, riippuen niiden käytöstä. Polttoainetoimisilla lisälämmittimillä varustetut autot kuluttavat akkua nopeammin ja akun vaihto voi olla tarpeen jopa 2 vuoden jälkeen.

Jos auto ei käynnisty tai moottori käy erittäin alhaisella virralla, on akku vaihdettava saman tien. Kun ajoneuvo havaitsee ongelman, syttyy kojelautaan punainen merkkivalo.

Akun vaihtamista ei tule karttaa, sillä huonokuntoisella akulla voi olla vaikutusta elektronisiin laitteisiin, kuten keskuslukitukseen, moottorinohjausjärjestelmään tai lämmitykseen. Myös sähkövika voi aiheuttaa akun toimintahäiriön. Ongelmien ilmaantuessa kannattaakin ottaa viipymättä yhteyttä First Stop -asiantuntijapalveluun.

Löydä lähin First Stop -liikkeesi

Tule asioimaan First Stop -liikkeeseen, kun tarvitset todellista rengasalan asiantuntemusta. Kokeneet ja osaavat ammattilaisemme auttavat sinua ja saat palvelua sekä tuotteita, joihin voit olla enemmän kuin tyytyväinen.

Pyydä tarjous