Hero Image

Iskunvaimentimet

Iskunvaimentimet ovat osa ajoturvallisuutta

Iskunvaimentimet ottavat vastaan tienpinnan epätasaisuudet ja takaavat, että autosi alusta toimii oikein. Niiden huono kunto tai vioittuminen vaikuttaakin autosi ajovakauteen ja turvallisuuteen.

Jos et vaihda vaurioitunutta iskunvaimenninta jarrutusmatkasi pitenevät ja luisumisen tai vesiliirron mahdollisuus kasvaa. Saatat myös menettää autosi hallinnan mutkissa. Myöskään elektroniset ajonvakautus järjestelmät eivät toimi oikein jos iskunvaimentimet tai jotkin muut jousituksen osat ovat kuluneet. Ajamisen jatkaminen saattaa lisäksi vaurioittaa auton rungon muita osia, aiheuttaa renkaiden ylimääräistä kulumista ja lisätä polttoaineen kulutusta.

Iskunvaimentimen kuluminen tapahtuu vaivihkaa

Kuluminen tapahtuu vähitellen, mistä johtuen iskunvaimentimet tulisi tarkistuttaa säännöllisesti. Huolto- tai vaihtotarpeen huomaat siitä, että alustasta kantautuu epätavallista ääntä kuopissa ja mutkissa, valot värähtelevät ajaessasi pimeällä, auto kallistuu toiselle sivulle tai auto on painunut alemmas edestä tai takaa.

Mikäli epäilet autosi iskunvaimentimien olevan epäkunnossa, ota viipymättä yhteyttä lähimpään First Stop -liikkeeseen. Samalla, kun iskunvaimentimet vaihdetaan, tarkistetaan myös renkaiden tasapainotus ja suuntaus. Näin voit nauttia mahdollisimman miellyttävästä ja turvallisesta ajamisesta.

Löydä lähin First Stop -liikkeesi

Tule asioimaan First Stop -liikkeeseen, kun tarvitset todellista rengasalan asiantuntemusta. Kokeneet ja osaavat ammattilaisemme auttavat sinua ja saat palvelua sekä tuotteita, joihin voit olla enemmän kuin tyytyväinen.

firststop-suomi-lahin-myymalasi

Pyydä tarjous

      Tilaa uutiskirje

      Tilaa uutiskirje niin saat ajankohtaisia tiedotteita, tarjouksia ja etuja sähköpostiisi.

      FirstStop käsittelee henkilötietojasi, jotta voimme kehittää palvelujamme ja tarjota sinulle mielenkiintoisempaa sisältöä.