Hero Image

Pakoputkisto

Pakoputki kuntoon

Pakokaasujärjestelmän on toimittava hyvin, sillä pakokaasut eivät ole hyväksi sen paremmin autolle kuin sen ajajalle. Jos pakokaasut eivät pääse purkautumaan oikein, ne uhkaavat moottorin toimintaa ja voivat tunkeutua epämiellyttävästi autoon sisälle.

Äkilliset lämpötilan vaihdokset, lumi, sade ja suolan ja veden aiheuttama korroosio vaikuttavat suoraan järjestelmän kuntoon. Tämä voi vähentää autosi suorituskykyä lisäämällä moottorin melutasoja ja polttoaineen kulutusta. Kaikki auton pakoputkessa tai katalysaattorissa olevat ongelmat ovat haitallisia ympäristölle ja ne saattavat myös haitata autossa matkustavia.

Pakokaasut kuriin

Pakokaasujärjestelmä koostuu muun muassa pakoputkesta, katalysaattorista ja dieselhiukkassuodattimesta, jos kyse on dieselautosta.Järjestelmä muuntaa moottorista purkautuvat kaasut ja sillä onkin tärkeä tehtävä auton oikeanlaisen ja tehokkaan toiminnan kannalta sekä ympäristöystävällisemmän ajamiseen rohkaisemisessa.

On syytä muistaa, että pakoputkessa tai katalysaattorissa oleva toimintahäiriö voi johtaa siihen, ettei auto läpäise pakokaasujen päästötestiä, mitä edellytetään autoa katsastettaessa.

Pakokaasujärjestelmän huoltaminen First Stopissa

Pakokaasujärjestelmä tulisi huoltaa 3–6 vuoden välein kilometrimäärästä ja auton merkistä riippuen.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, tuleeko pakoputkesta tummaa tai mustaa savua, menettääkö auto tehoaan ja sammuuko moottori usein. Tällöin pakokaasujärjestelmässä tai moottorissa voi olla jopa vakavia vikoja/vaurioita. Ja jos on kuultavissa metallisia ääniä, havaittavissa tärinää auton alla tai ohjauspyörässä ja vaihdekepissä auton hidastaessa, pakokaasu järjestelmässä on mitä luultavimmin jokin vaurio.

First Stopin ammattilaiset hallitsevat huoltotoimenpiteet ja osaavat auttaa sinua, jos autosi pakokaasujärjestelmässä ilmenee ongelmia.

Löydä lähin First Stop -liikkeesi

Tule asioimaan First Stop -liikkeeseen, kun tarvitset todellista rengasalan asiantuntemusta. Kokeneet ja osaavat ammattilaisemme auttavat sinua ja saat palvelua sekä tuotteita, joihin voit olla enemmän kuin tyytyväinen.

firststop-suomi-lahin-myymalasi

Pyydä tarjous

      Tilaa uutiskirje

      Tilaa uutiskirje niin saat ajankohtaisia tiedotteita, tarjouksia ja etuja sähköpostiisi.

      FirstStop käsittelee henkilötietojasi, jotta voimme kehittää palvelujamme ja tarjota sinulle mielenkiintoisempaa sisältöä.